Akik már teljesítették az 50 óra közösségi szolgálatot

E-mail Nyomtatás PDF

Takács Martin és Vust Vince Ferenc a 10E2 osztályból már teljesítették az 50 óra közösségi szolgálatot. Mivel a kötelező közösségi szolgálat intézménye nálunk egészen új (először a 2016. január 1. után érettségizők esetében elvárás), megkértem őket, meséljenek egy kicsit az élményeikről.

alt

Milyen intézményben jártak és mikor?

MartinMi a nyáron teljesítettük az 50 órát. Itt voltunk Dunaújvárosban, az idősek otthonában.

Hogyan jelentkeztek?

VinceA Martin szólt, mert az anyukája ott dolgozott.

MartinDe azóta van egy Dunaferr Közösségi Szolgálat nevű csoport is a Facebookon, és ott is lehet jelentkezni, ha épp van valamilyen esemény, ahol segítségre van szükség. 

Mi volt a feladatuk?

VinceSok mindent csináltunk. De főleg az előkészületekben segítettünk, amikor valamilyen rendezvényre készülődött az otthon.

Milyen rendezvényekről volt szó?

MartinEgyszer például egy idős bácsi születésnapját ünnepelték.

VinceA Pista bácsi születésnapját. Ő régen szakács volt, és a születésnapját mindig úgy ünneplik az otthonban, hogy ő főz mindenkinek.

MartinÉs akkor például segítettünk lejönni az ünnepségre azoknak, akik egyedül nem tudnak, mert nem tudtak rendesen járni. És minket is meghívtak ebédre.

Vince: És a paprikás krumpli tényleg nagyon finom volt!

MartinIgen, pakoltunk, segítettünk a főzésben, de volt, hogy sakkoztunk.

VinceÉs beszélgettünk az idősekkel. Van, aki nagyon szeret mesélni.

MartinA Jani bácsinak nagyon jó sztorijai vannak Oroszországról.

Sakkoztak ? ?

Martin: Igen. Nekem például volt egyszer egy 3 órás sakkpartim a Gyula bácsival.

És ki nyert?

Martin: Én.

És hogy érezték magukat?

Vince: Jó volt. Különösen, mert mindenki maga dönti el, hogy mit csinál, nem mondják meg, hogy kinek mi a feladata, hanem lehet választani. És ha valaki megunta, akkor csinálhat valami mást.

És mit tanultak az egészből?

Vince: Hát, hogy nem akarunk megöregedni.

Úgy érti, megtanulták megbecsülni a fiatalságukat?

Vince: Igen, igen. Ezt akartam mondaniJ

Aki még csak most szeretne jelentkezni közösségi szolgálatra, megtalálja azon intézmények névsorát az iskola honlapján (a bal oldalon kell keresni a Közösségi Szolgálat fület), amelyekkel az iskola kapcsolatban áll. De ha valaki vidéki, és nem Dunaújvárosban szeretné teljesíteni az 50 órát, és talál olyan intézményt a saját lakhelyén, vagy annak közelében, amely vállalja a feladatot, akkor arra kérjük, adja meg az iskola koordinátorainak (Központi iskola: Hodgyai Mária,  Ez a cím védelemre kerül a spamrobotok ellen, engedélyezned kell a Javascript használatát, hogy megtekinthesd , Tagintézmény: Meksz Dóra,  Ez a cím védelemre kerül a spamrobotok ellen, engedélyezned kell a Javascript használatát, hogy megtekinthesd ) az adott intézmény elérhetőségét (intézmény neve, vezető neve, email, telefonszám), és mi felvesszük velük a kapcsolatot.

Mindenkinek élményekben és tapasztalatokban gazdag közösségi szolgálat teljesítést kívánunk!

Meksz Dóra

 
 

Születésnapi Facebook oldalunk

Archív fotók, filmek, tablók

alt

Követelek tőled, mert tisztellek

alt