Gyermekjóléti Szolgálat

E-mail Nyomtatás PDF
Az Útkeresés Segítő Szolgálat keretein belül működik városunkban a Gyermekjóléti Szolgálat. Elsősorban gyermeknevelési, életvezetési tanácsadással foglalkoznak, tájékoztatást adnak a gyermeket és a szülőt megillető jogokról, támogatásokról, valamint mediációt biztosítnak kapcsolati problémák esetén. Itt teljesítik a közösségi szolgálatukat Boros Edina és Boros Krisztina a 10Rv1 osztályból. Őket kérdeztem élményeikről, tapasztalataikról.
 
alt
 
Milyen programokon vettek részt?
 
Egy egyéves program lebonyolításában segédkeztünk, ami két projektből áll. Az egyik egy havi egy alkalommal kisgyerekek számára szervezett kézműves foglalkozás, a másik a "kamaszbarlang", ahol havi két alaklommal kamaszok vehetnek részt önismereti foglalkozásokon. A megnyitón is ott voltunk. Minden rendezvényt itt tartanak a József Attila Könyvtárban.
 
Mi volt a feladatuk?
 
Segítettünk bepakolni, kipakolni, a megnyitón a jelenléti ívet vezettük. A kézműves foglalkozásokon segítettünk a gyerekeknek hajtogatni, ragasztani, köveket festeni. Innivalóval, pogácsával kínáltuk a jelenlévőket.
 
Milyen élményeik vannak? Hogy érezték magukat?
 
Nagyon jól éreztük magunkat. A megnyitón mi is kitöltöttünk egy kvízt Dunaújvárosról és nyertük is vele egy írószercsomagot. Volt benne toll, ceruza, radír, jegyzettömb. És a pogácsa is nagyon finom volt. Hamar eltelt az idő.
 
A gyerekekkel is beszélgettek?
 
Persze. Nagyon aranyosak voltak. Egy kisfiú verset is mondott nekünk. És a program vezetője mindig elmondja, hogy legközelebb is sok szeretettel várnak minket.
 
Módosítás: ( 2014. Április 25. péntek, 18:02 )  

Születésnapi Facebook oldalunk

Archív fotók, filmek, tablók

alt

Követelek tőled, mert tisztellek

alt