Nyári szertárfestés

E-mail Nyomtatás PDF
Rajkovits Martin és Paksi Roland a 9E1-ből elvállalták, hogy a nyári szünetben kifestik a testnevelői szertárat és a konditermet. Nikolényi Ágnes testnevelő szakos kollégát kérdeztem:
 
Hogy indult el az egész ügy?
 
Már szeptemberben megfogalmazódott bennem, hogy jó lenne a szertárban egy kis rendet tenni. Rengeteg eszköz volt, de sok közülük teljesen használhatatlan. Szakadt ugrálókötelek, törött tollas ütők, meghasadt medicinlabdák, és rengeteg foci- és kézilabda, amit nem lehetett felfújni, mert rossz volt a szelepe. Tanév közben elkezdtük a selejtezést a tanulókkal, és így már átláthatóbbá vált, hogy mi az az eszközpark, ami ténylegesen használható. Ekkor merült fel, hogy ha az év végi takarításhoz úgyis kipakolunk, mert évente egyszer fel szokták géppel mosni az egész szertárat, akkor érdemes lenne kifesteni is. Előbb utánajártam, hogy van-e elég festék, aztán megszereztem az engedélyt, hogy az akció a közösségi szolgálat keretein belül megoldható legyen. A tanulók még itt voltak a nyári gyakorlat miatt, így nem volt nehéz találni két önkéntest a feladatra.
 
Egy beszélgetés kapcsán azt mondtad, hogy ez a kis nyári akció arra is nagyon jó volt, hogy más oldalról is megismerd a tanulóinkat. Mit értettél ez alatt?
 
Martinról eddig is tudtam, hogy nagyon szeret a villamossággal foglalkozni, és hogy mindennek a működése érdekli. De amilyen türelemmel most a hibákat javítgatta a falon, rádöbbentem, hogy milyen hihetetlenül lelkiismeretes. Addig nem hagyta abba, amíg nem volt teljesen elégedett a látvánnyal.
 
Rolandról tudtam, hogy nagyon jól el lehet vele beszélgetni a sportról. Rendkívül tájékozott ezen a területen. Nem találkoztam eddig olyan fiatalemberrel, aki ilyen kitartóan figyelemmel kísérte volna a sporteseményeket. És ez nem csak a focira vonatkozik, hanem számtalan sportágra. Ez a munka vele kapcsolatban igazából csak megerősítette bennem, hogy mennyire megbízható. Tényleg lehet rá számítani.
 
 
 

alt

 

 

alt

 

alt   alt
 
 
Módosítás: ( 2014. Július 04. péntek, 14:58 )  

Születésnapi Facebook oldalunk

Archív fotók, filmek, tablók

alt

Követelek tőled, mert tisztellek

alt