Tanulóink a Rácalmási Tökfesztiválon

E-mail Nyomtatás PDF

Szabó Zoltán, Fodor Bálint, Szalai Alexandra és Csiri Vivien 11Rv2 osztályos, és Purger Kristóf 12Rv2 osztályos tanulókkal beszélgettem, akik a Rácalmási Tökfesztiválon segédkeztek.

alt

Mi volt a dolguk?

Zoltán: Mi a Bálinttal és a Kristóffal a parkolóban kaptunk feladatot. Az autókat irányítottunk, hogy merre találnak helyet, és bójákat tettünk ki oda, ahova nem lehetett beállni. De már az előkészületeknél is segítettünk, amikor a taligákkal kellett a tököket, székeket és asztalokat szállítani.

Alexandra: Most mi is a parkolóban voltunk. Tavaly karszalagokat ragasztottunk.

Tehát segítettek már korábban is?

Zoltán:Igen, évek óta részt veszünk a Tökfesztivál szervezésén. Már jóval azelőtt elkezdtük, hogy a közösségi szolgálatos órákat gyűjteni kellett volna.

Milyen élmény volt?

Zoltán:Nagyon szeretünk ott lenni. Most is nagyon jó volt a hangulat. Egy felnőtt pár mellé osztottak be minket, akik önkéntes segítőként dolgoztak ott. A Rácalmási Városvédő és Szépítő Egyesület tagjai voltak.

Kristóf: Mindig szívesen megyek, de én nem közösségi szolgálatot teljesítettem. Mivel 12Rv2-es vagyok, rám  nem vonatkozik az 50 óra. De minden évben ott vagyok, ez már legalább a harmadik alkalom volt.

Voltak nézelődni is?

Zoli: Igen, kaptunk karszalagot, így nem kellett belépőt fizetni. Egy koncertet hallgattunk meg, és egy stand-up humorista műsorát is láttuk. És vettem a barátnőmnek egy nyakláncot meg egy gyűrűt.

Vivien: Mi is megnéztük az Alexandrával a fesztivált, bár főleg a parkolóban felügyeltünk. Nagyon sok program volt. A gyerekeknek ugráló vár, X-jump.  A felnőtteknek koncertek. Mi például a Nótár Mary fellépését néztük meg.

Mi a véleményük az iskolai közösségi szolgálatról? Őszintén!

Zoli: Rosszat nem tudok mondani. Volt, hogy tovább is maradtunk, mint kellett volna.

Alexandra: Én nagyon szeretek fesztiválokra járni, különösen így, hogy aktívan részt vehetünk a szervezésben.

És mit gondolnak, mire jó az iskolai közösségi szolgálat?

Zoli: Szerintem arra, hogy a fiatalok akkor is segítsenek majd, amikor nem számolják az óráikat, hogy felnőtt korukban ne másnak kelljen őket motiválni.

Bálint: Hogy legyen értelmes elfoglaltságuk.

Vivien: Az IKSZ szerintem felkészít a munkára, a munkavállalásra is. Megszokja az ember, hogy ha feladatot kapott, akkor ott kell lenni, csinálni kell.

Módosítás: ( 2014. Október 05. vasárnap, 22:47 )  

Születésnapi Facebook oldalunk

Archív fotók, filmek, tablók

alt

Követelek tőled, mert tisztellek

alt